• darkblurbg

Waarom gesprekken buiten?

Mijn ervaring is dat gesprekken die buiten in de natuur gevoerd worden meer helderheid geven en als zeer plezierig ervaren worden door de meeste mensen. Het buiten zijn geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en lucht aan gedachten. Doordat men fysiek in beweging is, komt ook het denken gemakkelijker in beweging.

Wie kent het niet: je maakt een wandeling met een goede vriend of vriendin en het gesprek lijkt als vanzelf inspirerend en gemakkelijk te verlopen. In dit geval loopt je coach met je mee en helpt je te reflecteren op je vragen en keuzes.

 

Wandelcoaching is meer dan een gesprek buiten

Elementen in de natuur staan voor zaken uit het ‘echte’ leven: kies je voor het gebaande pad of durf je ervan af te wijken, wat moet je overbruggen of waardoor komt bij jou iets tot bloei. Door de natuur symbool te laten staan is het vaak veel gemakkelijker om tot inzichten te komen.

 

Aanpak

  • 3 gesprekken in de buitenlucht, in het Amstelpark in Amsterdam of een andere locatie in Noord Holland
  • zowel voor loopbaanvragen als voor andere (keuze)vraagstukken
  • tijdens het eerste gesprek bespreken we je vraag
  • in de 2 daaropvolgende gesprekken gaan we dieper in op jouw gewenste situatie en gebruiken we de natuur als metafoor
  • door het in beweging zijn krijg je sneller inzicht in wat je echt wilt

 

Review

De gesprekken buiten waren voor mij tegelijkertijd ontspannen en inzichtgevend. Doordat je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken, blijf je bij jezelf en door het praten ‘via’ dingen in de natuur, is het gemakkelijker tot de kern te komen. Ik heb de gesprekken als heel waardevol ervaren en denk er nog vaak aan terug. De foto die ik heb gemaakt als ‘anker’ hangt nog steeds op mijn koelkast.

KP manager zorginstelling

Contact

Karin van der Poll
Altavista Loopbaancoaching

Locatie
Noord Holland
van Amsterdam tot Alkmaar

E-mail:
info@altavistaloopbaancoaching.nl

Telefoon: 
06 41 39 27 24

Kvk: 52816389